Siirry sisältöön

Lukuvinkki: Resilienssi – näkökulma ja merkitys vaikeuksista selviytymiseen

Kolme eri-ikäistä ihmistä kodinomaisessa ympäristössä.

Mielenterveyteen liittyy resilienssi, joka on kiehtova ja moniulotteinen ilmiö. Ilmiön ymmärtäminen on noussut tärkeäksi koronapandemian aikana.

Päivi Vuokila-Oikkonen ja Raija Fors kirjoittavat AVIn blogissa 6/2021 resilienssistä. Resilienssi on psyykkinen ominaisuus, jota kaikilla ei ole yhtä paljon. Resilienssi vaikuttaa siihen kuinka yksilöt selviävät erilaisista vastoinkäymisistä ja resilienteistä ihmisistä on esimerkiksi voitu tunnistaa ominaisuus, jonka avulla käyvät he läpi vaikeuksiaan tekemällä ne näkyviksi läheisilleen ja itselleen.

”Yksilötasolla resilienssi on myös yhteydessä realistiseen optimismiin. Realistinen optimismi pitää sisällään tulevaisuusorientaation ja luottamuksen siihen, että asiat järjestyvät.”

Lue koko juttu Aluehallintoviraston blogista!

Fors R & Vuokila-Oikkonen P (2021) Resilienssi – näkökulma ja merkitys vaikeuksista selviytymiseen. Blogi. Aluehallintovirasto.  https://avi.fi/blogi/-/blogs/resilienssi-nakokulma-ja-merkitys-vaikeuksista-selviytymiseen